Egy blog apaságról, változásról, gyerekkori álmokról, hétköznapi örömökről és küzdelmekről

2016. január 01. 22:11 - Halmos Gábor

Újévi fogadalmak…

Statisztikák szerint a dohányzásról leszokás, a mozgás és az egészségesebb étkezés vezeti az új évi fogadalmak listáját! :-)

Te mit fogadtad meg idénre? És mit teszel, hogy sikerüljön meg is tartani?

Megosztom az én újévi fogadalmaim egy részét, hátha téged is inspirál, hogy egy-kettőbe beszállj te is! És hogy még erősebb legyen a motivációm, hogy meg is tartsam és el tudjak velük számolni! :-)

1. JOBBAN AZ ITT-ÉS-MOST-BAN ÉLNI
- Lassítás, több szemlélődés.
- A jövőn gondolkodás helyett rendszeresen feltenni a kérdést: „Ha nem a terveimmel foglalkoznék, nem dolgoznék, hanem itt-és-most szeretném jól érezni magam, akkor mit csinálnék?”
- A telefon kikapcsolása, félre tétele!
- No telefon a hálószobában, hogy pihentető és nyugodt legyen az este és az éjszaka.
No telefon a WC-n! :-)

2. FELTÖLTŐDÉS, FELFRISSÜLÉS TESTILEG ÉS LELKILEG
- Januárban 4-5 nap elvonulás egyedül a Mátrába egy meditációs központba. Hiszem, hogy jótékony ereje van az egyedüllétnek és a befelé figyelésnek! És időről időre mindenkinek szüksége lenne egy kis egyedül létre (kikapcsolva TV, számítógép, telefon, rádió és minden)!

- Rendszeresen leszünk az év során a gyerekek nélkül 2-3 napot, hogy kicsit felnőtt életet is élhessünk! Mert ugye kiszívják a vérünk és lerágják a húsunk… ha állandóan csak velük vagyunk! :-)

3. HOGYAN LEGYEK JOBB APA ÉS FÉRJ
- Barkácsolni való listát összeállítani, és rendszeresen a srácokkal barkácsolni!
A fiúknak szükségük van rá, hogy ezzel is ismerkedjenek! De mivel nem szeretek nagyon barkácsolni (bár ha muszáj megcsinálok ezt-azt), ráadásul 2-3 gyerekkel külön kihívás bármit is alkotni, ezért ez jó kis feladat lesz!
- A vágyott változtatásaim valószínűleg több bevállalást igényelnek a feleségemtől is (egy-egy reggel, vagy délután egyedüli bevállalását, a 4-5 napos elvonulásom lemenedzselését), ezért tisztázni, hogy cserébe én hol tudok többet bevállalni, mit tudok én adni azért, hogy neki is legyen egy kis szusszanása?
- Megtanulok 5 kaját főzni, amit a gyerekek is szeretnek, hogy átvehessem néha az ebéd készítését. (Rögtön holnap reggel el is kezdem az első főzéssel!)
- Csökkenteni a ledolgozott órák számát, többet törődni a személyes feltöltődésemmel, pihenésemmel, hogy amikor a gyerekekkel vagyok energikus és jó kedvű legyek! Hiszen úgy tartja a mondás:

„A munka kitölti a rendelkezésre álló időt.”

Szóval ha kevesebbet szánok rá, akkor kevesebb idő alatt is mindennel lehet végezni!
- Muszáj lesz elolvasnom még pár gyereknevelős könyvet is, mert bőven van mit fejlődnöm nevelésből, fegyelmezésből, konfliktuskezelésből!

4. SZAKMAI JÖVŐKÉP, TERVEK, IRÁNYOK MEGHATÁROZÁSA
- Ez a január feladata. Lesz időm újra végiggondolni és leírni a 15 éves jövőképemet (egyszer már írtam egy ilyet 8 évvel ezelőtt), és abból kitalálni az 5 és 1 éves célokat és terveket!
- Aztán már csak bele kell vágni és megvalósítani mindent!
:-)
- És indítok egy férfi csoportot a dilemmák, életfeladatok, küzdelmek és sikerek megbeszélésére, önfejlesztésre férfikörben! Régi álom, nagyon várom!

5. EGÉSZSÉGES(EBB) ÉTKEZÉS
Örök klasszikus!
:-) Mégis, van benne mit változtatnom!
- Napi 1 kávé (2 helyett), heti max. 3X édesség. 3 kilogramm fogyás.
- Egy tisztító kúra januárban (még soha nem csináltam ilyet, ha van tipp jöhet, hogy mit érdemes?),
- Minden nap eszem gyümölcsöt.
- Igyekszem egészségesebb összetételt fogyasztani (több zöldség, néha hús nélkül, kevesebb mesterséges összetevő… nem untatlak a részletekkel).
- Este 8 után már nincs evés! Szóval nincs az, hogy "Húú, lefeküdtek a gyerekek, elpakolás közben megeszem még a maradék falatokat, sütit, husit, krumplit..." :-)

6. MOZGÁS
- Az első félévben lefutok egy 20 km-es futóversenyt.
- Kitalálom a módját, hogy hetente egyszer csináljak egy egy órás edzést (pl. futás, torna stb.), plusz kétszer otthon tornázzak.
- Amikor lehet sétálok járművezés helyett

Uff, én beszéltem, a nagy Manitu legyen a tanúm! :-)

new-year-s-resolutions-come_5704f1ee00b1e191.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apamegintjofejlesz.blog.hu/api/trackback/id/tr338224004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy blog apaságról, változásról, gyerekkori álmokról, hétköznapi örömökről és küzdelmekről
süti beállítások módosítása