Egy blog apaságról, változásról, gyerekkori álmokról, hétköznapi örömökről és küzdelmekről

2016. február 05. 22:01 - Halmos Gábor

Mert a farsang nem csak játék és mese!

Mert a farsang nem csak játék és mese! Hallottál már a gonoszról? A csúf, szörnyű izgulásról?

A farsang főleg a gyerekeknek jó buli! Bár nekik sem mindig! A szülőknek, óvónéniknek stb. már több nehéz pillanatuk is lehet. Álljon itt néhány példa, hogy kicsit nevethessünk, ne csak a fogunkat csikorgassuk. És ha nálad is történt ilyesmi tudd, hogy máshol is előfordul! :-)

Idén kalóz jelmez. Anya szépen megvarrta a fél szemet lefedő szemtakarót. Kipróbálni már nem hagyja a gyermek… Reggel az oviban alig 15 percet dobunk rá az öltözésre azzal, hogy próbáljuk rászerkeszteni kis fejére. Próbáljuk jobbról, balról, felfelé, lefelé, tartsa a füle, tartsa az orra, valami tartsa már ott a helyén! Ki gondolta volna, hogy a gyermek feje alkalmatlan arra, hogy megtartsa a helyén a gumiszalagot! Két sírás és egy hiszti után közösen belátjuk, hogy rajzszög nélkül nem fog ez menni. Végül Bobó teszi le, már alig szipogva: „Apa, hagyjuk a szemtakarót!”

Egy szomszédos családban anya, apa és nagyi is felvonul a két gyerkőchöz. Hamarosan: „De hát nagyanyád egy hétig a jelmezt készítette! Ne most találd már ki, hogy nem kell!”. Még öt perc múlva két magába roskadt szülőt látok a kispadon ücsörögni. Mellettük az üres jelmezek. A gyerekek már a csoportban virgonckodnak… :-)

A rutinos óvónő! Érkezi a reggeli kiskocsin. Vidáman mondja: „Jajj, de jó, megjött a reggeli. Remélem TEA!” „Neem, KAKAÓ!” Rutinos óvónéni kissé elsápad és megkapaszkodik a polcban. Valószínű lelki szemei előtt már látja, ahogy a tündéri hófehérkék, királykisasszonyok fele kakaófoltos ruhácskában fog menni a közös ünnepségre… :-)

Két éve történt. Bobó tűzoltó full jelmeze teljesen előkészítve hetek óta. Aztán két nappal az esemény előtt hajlíthatatlanul kijelenti: „én bohóóóc leszek!” OK, bohóc jelmez beszerezve nagynehezen egy nap alatt. Kitalálva hogy, majd mosolygós arc festve test-zsírkrétával… Az oviban másnap öltözéskor éktelen sírás, hogy „de belement a zsírkréta a szemembeee! Nem szeretem!” – OK, festék lemosva. Csak ne sírj, menj játszani…

 

Nálatok hogy sikerült a farsang?

photo_2016_02_05_8_07_21_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apamegintjofejlesz.blog.hu/api/trackback/id/tr638363882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy blog apaságról, változásról, gyerekkori álmokról, hétköznapi örömökről és küzdelmekről
süti beállítások módosítása