Egy blog apaságról, változásról, gyerekkori álmokról, hétköznapi örömökről és küzdelmekről

2017. február 13. 21:38 - Halmos Gábor

APASÁG – Most a gyerekekkel, a munka várhat!

Hejj, ha annyi forintom lenne, ahányszor hallottam az elmúlt években: „Bárcsak több időt tölthetnék a családommal, gyerekeimmel!”…

Tény, hogy nehéz összeegyeztetni a Férfi rengeteg feladatát, szerepét, hogy mindenhol jól helyt álljon. Ugyanakkor

Saját döntésünkön múlik, hogy mennyi időt töltünk a családunkkal!

Igen-igen, ha több időt töltünk a családunkkal, akkor kevesebb marad a barátokra, hobbikra, és kevesebb lehet a pénzbevételünk is (bár ez se mindig így igaz!).
MÉGIS! Mi döntünk, hogy melyik tevékenységre mennyi időt fordítunk!

HA SZERETNÉL TUDATOSABB APA LENNI CSATLAKOZZ FÉRFIKÖRÜNKHÖZ!
Előadások - Beszélgetések - Tréningek - Férfiaknak

https://www.facebook.com/aferfiutja

EGY TÖRTÉNET, AMI MINDENT MEGVÁLTOZTATOTT…

Egy barátom története, melyet első fiam születésekor hallottam örökre meghatározta, ahogy apaként élek…

Ennek a barátomnak a lánya a történet idején már 13-14 éves volt. Nagyon jó volt a kapcsolatuk, igazi bizalmas apa-lánya kapcsolat. Mégis barátom úgy érezte, sok mindent elrontott apaként! Szomorúan emlékezett vissza arra, hogy 11-12 évvel korábban mennyit dolgozott, építette a vállalkozását, igyekezett sok pénzt keresni. Egyszer kiszakadt belőle a keserűség:

„Bárcsak mellette lettem volna 2-3 éves korában! Bárcsak kevesebbet dolgoztam volna és többet lettünk volna együtt! Most már nagy lány, már soha nem tudom visszaszerezni azokat az éveket! Örök életemben bánni fogom, hogy kihagytam a lányom pici korát!”

Amikor ezt hallottam elhatároztam: én nem követem el ezt a hibát, a lehető legtöbbet leszek a fiaimmal!

MERT MIRE IS FOGNAK EMLÉKEZNI A GYEREKEK?

Sokan rohanunk, dolgozunk, hobbiknak élünk, utazunk… csak épp elegendő időt nem töltünk a családunkkal, gyerekeinkkel! Pedig ezek az évek pótolhatatlanok!

Érdemes belegondolni, hogyha például 5 éves a gyermekünk, akkor már csak kb. 15 közös nyarunk maradt! 15! Vagy még annyi sem. Aztán már megy a haverjaival. Érdemes tehát jól megbecsülni és emlékezetessé tenni ezt a pár közös nyarat és nyaralást!

A gyerekek nem arra emlékeznek, hogy mennyi pénzt keresett apa, hanem arra, hogy hányszor játszott vele a játszótéren, a szőnyegen, hányszor fogta a kezét, amikor beteg volt és hányszor nevettek együtt!

Zorán is megénekelte ezt a rohanást: „Apa mikor jössz…? Fiam mennem kell, hív a kötelesség…!” Aztán a dal végén már apa megöregedett és szeretne a fiával lenni, de „Fiam mikor jössz…? Apa mennem kell, hív a kötelesség…!” :-/

(Zorán – Üres bölcsőt ringat a Hold fénye)

Hát legyünk inkább most a gyerekekkel! A munka még várhat.
Ott nem maradunk le semmiről. A gyerekeknél viszont igen!

news_5446_apafiaegy.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apamegintjofejlesz.blog.hu/api/trackback/id/tr5512255400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy blog apaságról, változásról, gyerekkori álmokról, hétköznapi örömökről és küzdelmekről
süti beállítások módosítása