Egy blog apaságról, változásról, gyerekkori álmokról, hétköznapi örömökről és küzdelmekről

2016. október 02. 21:04 - Halmos Gábor

Hogyan maradjak önmagam férfiként?

Pár napja A férfi útja - Férfikörben izgalmas és tanulságos beszélgetés alakult ki. A fő témánk a következő volt: Hogyan maradjak önmagam? Mitől maradunk önmagunk, és mitől távolodunk el önmagunktól?

Megosztom a beszélgetés néhány tanulságát, hátha másoknak - férfiaknak és nőknek egyaránt - segít abban, hogy jobban értse a férfi-lelket!

Egyet értettünk abban, hogy a számos feladat, szerep, elvárás között nagyon nehéz önmagunknak maradni, kevés időnk, energiánk jut önmagunknak lenni.

Ki több, ki kevesebb, de mindenki sok-sok „kell” feladatot is végez, ami sokszor inkább viszi az energiát, mint termeli.

 És akkor néhány megállapítás a sok felmerült közül:

  1. NEM VAGYOK EGYEDÜL

Jó látni, hogy mások is – függetlenül attól, hogy milyen életszakaszban vannak (pl. házasság, gyermek) – hasonló nehézségekkel, dilemmákkal küzdenek.

  1. JÓ EGYMÁSTÓL TANULNI

Nagyon hasznos egymás megoldásait, ötletei hallani, sokat tudunk egymástól tanulni!

  1. NEHÉZ EGYENSÚLYT TALÁLNI

Egy fő megállapítás számomra: Nagyon nehéz megtalálni azt az egyensúlyt, hogy mennyi időt adok magamnak, mennyire foglalkozom a számomra fontos dolgokkal, vagyis mennyit „vehetek el” a páromtól, gyerekektől, hogy önmagam legyek!

  1. FELTÖLTŐDNI MUSZÁJ!

Ugyanakkor feltöltődni kötelező! E nélkül nem leszünk kiegyensúlyozottak, jó apák, társak, hatékony pénzkeresők stb.

  1. GYEREKEK MELLETT NEM KÖNNYŰ

Ezek a dilemmák, és a feltöltődés nehézsége hatványozottan előkerül a gyermekek születésével és több gyermek mellett még inkább elveszíthetjük önmagunkat!

  1. HATÁROK!

Ugyanakkor fontos tudatosítanunk: saját határainkat saját magunknak kell meghúznunk és kiállni érte!

  1. NÉHA FÉLÜNK VÁLTOZTATNI

A változtatás gátja az életünkben sok esetben a félelem… Félünk, hogy mi lesz azután, fog-e sikerülni, többet veszítünk-e, mint amennyit nyerünk stb.!? Ezért szembe kell néznünk a félelmeinkkel, hogy pontosan ismerjük őket és szembeszállhassunk velük.

  1. MEGSZOKÁS ÉS KÉNYELEM

A változás egy következő gátja a megszokás, a kényelmesség! Megszokásainkon, akár aprókon is néha nagyon nehezen változtatunk, egyszerűen azért, mert így szoktuk meg. Ehhez a céghez járunk, ekkor ébredünk, így beszélünk a gyerekekkel…

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK A KÖVETKEZŐ FÉRFIKÖRRE: október 27. 18.00. – A férfi, mint igazi társ.

https://www.facebook.com/events/150273982082991/

(További beszélgetések minden hónap utolsó csütörtökjén.)

energy-man.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apamegintjofejlesz.blog.hu/api/trackback/id/tr8411761303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy blog apaságról, változásról, gyerekkori álmokról, hétköznapi örömökről és küzdelmekről
süti beállítások módosítása